Onder de Pannen!

/Onder de Pannen!
Onder de Pannen! 2017-11-07T12:12:32+00:00

Onder de Pannen! biedt gezonde en leerzame kookcursussen aan voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Deze 6-weekse kookcursussen vinden plaats in het Kinderkookkafé gelegen in het Vondelpark. De kinderen zullen gedurende 6 achtereenvolgende weken op dinsdagmiddag verwacht worden rond 15.30 in het Kinderkookkafé en kunnen rond 18.30 weer worden opgehaald. Tijdens een cursus leren kinderen wat gezond eten is én leren ze het stapsgewijs klaar te maken. Na het maken van het eten zullen we het ook gezamenlijk op eten zodat de kinderen met een volle maag naar huis gaan.

Onder de Pannen! is een sociale onderneming opgericht door Amsterdamse studenten. Door studenten en kinderen samen gevarieerde recepten te laten koken, leren we kinderen op jonge leeftijd wat gezond eten inhoudt. Op deze manier dragen wij bij aan het tegengaan van overgewicht bij kinderen in Amsterdam. Samen gaan we voor gezond!

Wat ons uniek maakt is het one-for-one model. Voor elke kookcursus die wij geven in het Kinderkookkafé willen wij iets teruggeven aan de maatschappij. Dit doen wij door middel van het geven van een kookactiviteit in een wijk in Amsterdam waar het voor kinderen financieel gezien minder vanzelfsprekend is om een kookactiviteit te volgen: de PannenExpress!. Zo kunnen ook deze kinderen leren over koken en gezonde voeding! Voor meer informatie zie de PannenExpress!